U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Ons huis is een onderdeel van een bouwproject van in totaal 172 woningen rond de Klaphekweg te Ede. Dit project was opgedeeld in een westelijk en oostelijk deel.

Op 28 juni 1999 is - in opdracht van Tekton Projectontwikkeling B.V.  door Zegers Bouwbedrijf B.V. gestart met de bouw van 80 woningen in het oostelijk deel van het plan “Klaphek” (op het voormalige DTS-voetbalterrein) te Ede.

Aan weerszijden van de Klaphekweg ontstond daardoor aan de parallelwegen een statige hoge wandbebouwing die nog steeds een mooi geheel vormen. Aan de oostkant liggen in een tweetal U-vormen sociale koop- en vrije sectorwoningen en in de middengebieden van de U-vormen zijn seniorenwoningen gebouwd. De twee U-vormen zijn van elkaar gescheiden door een middenterrein waar een buurthuis en een trapveld behouden is.

 

Om de kwaliteit hoog te houden zijn door de architect Theo Verburg  uit Ede in het nieuw toen ontworpen gebied lessenaarsdaken toegepast. Hierdoor verviel de behoefte om later dakvensters en dakkapellen te maken. Binnen deze stedenbouwkundige opzet werd een wildgroei van dakkapellen en dakvensters namelijk ongewenst geacht. Het beeld van de lessenaarsdaken is doorgezet in het aan de overzijde van de Klaphekweg gelegen westelijk deel. Hierdoor heeft dit project feitelijk nog steeds de uitstraling die direct na de bouw was ontstaan. Hooguit is her en der afgeweken van het vaste kleurenschema van het schilderwerk. Door toepassing van warme rode of leerkleurige baksteen, hier en daar gecombineerd met een lichtere tint, is er nog steeds een fraai en samenhangend totaalbeeld.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?