U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Aan de straatzijde van ons huis hebben we aan de voor- en zijkant een smalle ‘tuin’. De tuin (inclusief tuinmuurtje) is aan de voorkant ca. 2 meter en aan de zijkant 1½ meter breed. De totale lengte van de beide tuinen is gezamenlijk (in het midden gemeten) circa 20 meter.

Tuin 23 juni 2016Tuin 23 juni 2016

Het hoekpunt van de voortuin wijst min of meer naar het zuiden. Hierdoor is de totale tuin zeer zonnig. 's Morgens aan de voorkant en 's middags aan de zijkant.

De tuin is door zelf ontworpen en aangelegd door Willem van Lagen.

Bij het ontwerp heb ik er voor gekozen om slechts zes plantsoorten te gebruiken, die het ook in gemeentelijke groenvoorzieningen goed doen. Er staan feitelijk alleen vaste planten. Daarnaast is op het zuidwesten voor een klimplant gekozen en twee plantenbakken naast de voordeur voor eenjarige beplanting, die per seizoen kunnen variëren. Dit geeft een relatief rustig beeld in deze stadstuin en bovenal: Het onderhoud is vrij eenvoudig!!

Het rustige beeld vond ik vooral belangrijk vanwege de zeer smalle vorm van de tuin, waarbij ik aan alle kanten van de plantvakken nog grintstroken wilde om het ouderhoud ook te vergemakkelijken. Je kunt dus overal goed bij. Vanwege het zonnige karakter van de tuin (en ter voorkoming van onkruid) is gekozen voor een zeer gesloten beplanting.

Vaste Tuinbesplanting

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?